TÉNYEK

po-lice 2

A fejtetű (más néven hajtetű), egy vérszívó rovar, melynek élőhelye az emberi haj.  Petéit, az úgynevezett serkéket is ide rakja le. Kerüli a fényt. Vérszívás útján táplálkozik, amellyel a gazdaszervezet bőrén viszketést vált ki és allergiás bőrreakciót is okozhat.

Home-Remedies-to-Get-Rid-of-Hair-Lice

A fejtetvesség leggyakrabban az óvodás és iskolás korosztályban (4-13 év) fordul elő, de gyakran megfertőzi a más korosztályba tartozó kisgyerekeket vagy felnőtteket is. Jellemzően a lányok haját érinti, a hosszú haj ugyanis ideális körülményeket teremt  a gyorsan  és észrevétlenül szaporodó vérszívóknak.

Habár terjedésüket segítik a rossz higiénés körülmények, tévedés az a feltételezés, hogy a tetvességnek csak a nem megfelelően tisztálkodó ember eshet áldozatul. Így a fejtetű, sajnos mindenki valós rémálma lehet.

45194

A fejtetvesség kezelése meglehetősen macerás, hosszadalmas és bosszantó folyamat, ami megterheli a gyereket, szülőt egyaránt, nem említve az esetleges iskolai hiányzásokat. Sokféle módszer és orvosság létezik a kiirtásukra, sok gyártó fejleszt ki újabb és újabb készítményeket fejtetvesség kezelésére, ezzel ellentétben a megelőzés témakörében nem sok lehetőséggel találkozunk.

Többet a témában itt  olvashat: Mindent a fejtetűről

Ez utóbbi hiányt igyekszik betölteni a Po-Lice hajgumi, melynek viselése egy hétköznapi mozdulatsoron kívül nem jelent egyebet. Gyermeke észrevétlenül is biztonságban van a fejtetvek elől!

Ahogy mi látjuk